Leden corner

Handige documenten en richtlijnen voor leden en ouders

Qatar 2022 is a
Tournament oF
Winners

In the end, there were five bids for the 2022 FIFA World Cup: Australia, Japan, Qatar, South Korea and the United States. The twenty-two member FIFA Executive Committee convened in Zürich on 2 December 2010.

5/5

Tournament of Winners

Each team is a universe of possibilities, the hopes of a country and millions of hearts beating for a single passion, Soccer!

Whether you're looking a great theme,
SportsCup is the ideal solution for your projects

The Best Teams

Each team is a universe of possibilities, the hopes of a country and millions of hearts beating for a single passion, Soccer!

The bidding procedure to host the 2018 and 2022 FIFA World Cups began in January 2009, and national associations.
For the first time in the history of the FIFA World Cup, all eligible nations – the 209 FIFA member associations.
The tournament logo was unveiled on 28 October 2014 by cosmonauts at the International Space Station.

Medische richtlijnen van de club

Best Sports Features

Last News

Featured News

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur adipiscing elit. Ut eus leo.

Voetbalschool najaar 2022

De jeugdacademie van K. Lierse S.K. start met z’n Geel-Zwarte voetbalschool. Enkel

Whether you're looking a great theme, SportsCup is the ideal solution for your projects​

Blessures en topsport zijn onvermijdelijk nauw met elkaar gelinkt. Iemand die nooit een blessure heeft gekend of zal kennen is een grote uitzondering. Daarom dient blessurepreventie de absolute focus te genieten van alle spelers. De medische begeleiding van Lierse K. is er om u, spelers en ouders, preventief te informeren en te begeleiden en waar nodig te ondersteunen in het geval van een blessure.

Het oude gezegde “Voorkomen is beter dan genezen” kent iedereen maar passen we dit ook toe in onze dagelijkse bezigheden? Zijn we vaak niet te gefocust op het niet missen van die volgende training of wedstrijd? Luisteren we wel naar ons lichaam?
Iedereen speelt graag en veel, een sterke focus op preventie is de beste garantie voor langdurig speelplezier.

“Als je zorg draagt voor de middelen, zal het doel wel voor zichzelf zorgen.” Mahatma Gandhi, Indiaas politicus 1869-1948

 1. Ga langs bij de medische begeleiding bij de eerste gelegenheid.
 2. Een bezoekrapport wordt opgemaakt door de medische begeleiding:
  • een klinisch onderzoek levert de eerste vaststellingen
  • de eerste zorgen worden toegediend gevolgd door het nodige advies of het nemen van bijkomende acties.
  • indien noodzakelijk wordt de patiënt doorverwezen naar gespecialiseerde diensten (club)arts, kinesist, spoed,…
 3. De onmiddellijke speelgerechtigheid ( training, wedstrijd) van de speler wordt beoordeeld door de medische begeleiding afhankelijk van de ernst van de blessure.
 4. In geval van doorverwijzing naar externe diensten wordt steeds besloten tot intrekking van de speelgerechtigheid van de speler.
  De speler dient zodra de bijkomende vaststellingen en adviezen van de externe diensten beschikbaar komen, de medische begeleiding te informeren bij de eerstkomende
  gelegenheid. Het document “Toelating tot hervatting sportactiviteiten” dient ingevuld te worden door de behandelende externe dienst en terugbezorgd te worden aan de medische begeleiding.
 5. Afhankelijk van de aard van de blessure en de eventuele bijkomende, externe adviezen wordt een traject voor de blessurebehandeling opgesteld.
  Indien noodzakelijk kan de speler doorverwezen worden naar de revalidatietrainingen voordat een aansluiting bij de normale activiteiten terug kan plaats vinden.

Vraag naar het formulier aangifte van ongeval. Dit is te bekomen op het jeugdsecretariaat of de medische begeleiding of onderneem volgende stappen:

 1. vervolledig dit blanco aangifteformulier;
 2. vul het aangifteformulier met verduidelijkingen in;
 3. volg verder deze procedure.

Bezorg documenten samen met het ingevulde medisch getuigschrift, voorzien van een klever van de mutualiteit, onmiddellijk na het ongeval aan de medische cel.

Later ontvangt u een genezingsattest, dit dient ingevuld te worden door de dokter en hierbij voegt u alle afrekeningen samen met het overzicht van de mutualiteit.

Let op : de aangifte moet binnen de 21 kalenderdagen ingediend worden bij de K.B.V.B.

Laattijdige aangiftes geven aanleiding tot het niet terugbetalen van medische kosten.
De medische begeleiding verzorgt de verdere communicatie naar de trainers omtrent de speelgerechtigheid en de revalidatieperiode van de speler.